П`ятниця, 2024-04-19, 2:37 PM
Персональний
сайт Азамаеля
| RSS
Головна | Блог
Розділи сайту

Голосуй, не пасуй!
Оціни мій сайт
Всього відповідей: 19

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ТУТ можна зайти

Головна » 2010 » Серпень » 4 » Fullmetal Alchemist
2:42 PM
Fullmetal Alchemist
Закінчив дивитись аніме Fullmetal alchemist, вирішив написати про свої враження.
 Мультфільм доволі серйозний, одним із провідних леймотивів сюжету є заперечення війни і насилля, хоча без черезмірного пацифізму. Війна є зв'язком між всіма персонажами, їхніми долями, їхніми діями, намірами. При цьому більшість персонажів проти зла, але своїми діями призводять лише до ще більшого насилля. Знайшлося місце і змові - в цьому випадку це таємна організація гомункулів. Взагалі, варто відмітити, що ідея всесвітньої змови в аніме дуже популярна - варто згадати той же евангеліон - організація Seele. Також із цікавих моментів варто відмітити філософську ідею рівноцінного обміну - щоб отримати щось, варто віддати щось рівнозначне. Але найбільш вражаюче те, що ця ідея, стверджена до статусу аксіоми, в останній серії спростовується... і що тоді є вірним? думайте самі, натякають нам автори серіалу. Окрім різних моралізаторських та філософських ідей також варто відмітити достобіса закручений сюжет, котрий не набридає за 50 серій (а це про щось свідчить), доволі динамічні сцени поединків, наявність місцями гумору (але не в таких кількостях, які перетворюють мільтфільм в гон), та  незначне використання 3д графіки (в аніме вона мене просто бісить, тому що на фоні мальованих вручну персонажів чи фонів виглядає незвично, і видає себе інакшою динамікою руху).
Взагалі єдине, що мене розчарувало - фінал, якийсь він ніякий, після такої емоційно напруженої кульмінації, фінал повинен був бути якимось більш визначеним, а тут він відкритий відкритіше нема куди.
Короче кажучи, мультфільм зовсім не нудний.Така собі суміш нетрадиційного фентезі, антимілітаристичних ідей, та філософії. Дивитись варто.

Переглядів: 605 | Додав: Azamael | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Міні-чат

Друзі сайту

Архів записів

Сайт зроблений мною, в трезвому стані і при свідомості © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz